Держпродспоживслужба

 

З травня 2016 року в Кілійському районі розпочала роботу - державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (скорочено - Держпродспоживслужба в Кілійському районі), яка включає в себе два відділи: - відділ безпеки харчових продуктів та ветеринарії; - відділ державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства. Створення єдиного органу, який повинен здійснювати контроль за безпечністю та якістю харчових продуктів, передбачено положеннями євроінтеграційного Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів». Мета створення цього органу - контроль та нагляд за продукцією за принципом „від лану до столу“. Створювався він в районі шляхом приєднання до ветеринарної та фітосанітарної служби санітарно-епідеміологічної служби. Ці служби продовжать виконувати свої функції, але в складі новоутвореної служби. Зокрема, передбачається запровадження в Україні системи НАССР (hazard analysis and critical control points) - Системи аналізу небезпек і критичних точок контролю, що прийнята міжнародними організаціями. Під контролем має бути весь ланцюг виробництва харчового продукту. Підприємство у будь-який час повинно мати точну інформацію про те, звідки воно отримало сировину чи харчовий продукт і куди його було направлено з підприємства. Така інформація повинна зберігатись протягом шести місяців після кінцевої дати продажу харчового продукту, нанесеної на маркуванні. Розташована Держпродспоживслужба за адресою: м. Кілія вул. Червоногвардійська, 53; тел.:4-45-06,4-04-36. Робочі дні: з понеділка до п'ятниці - з 8.00 до 17.00; обідня перерва - з 12.00 до 13.00. Вихідні - субота, неділя

Інформація